На сьогоднішній день існує велика кількість електросушарок для білизни та взуття різних виробників. У цій статті ми розглянемо принципові відмінності цих сушарок друг від друга.

На відміну від стандартних, електричні сушарки допомагають швидше висушити білизну, а в деяких випадках коли велика вологість у міжсезоння, без електричної сушарки, процес сушіння стає дуже довгим.

Давайте розберемося в основних принципах роботи електросушарок.

Перша група яку ми розглянемо - електросушарки з нагнітачем гарячого повітря (діють за принципом фена)

На розпечену спіраль за допомогою електромотора подається потік повітря, що нагрівається від цієї спіралі. Потім нагріте повітря сушить білизну, розташовану на сушарці.

Важливо:

  • споживання електроенергії близько 1000 Вт
  • шумність - використовується електромотор для нагнітання повітря
  • малий термін гарантії - надійність електромотора
  • громіздка конструкція з необхідністю збирати та розбирати
  • через шум необхідно використовувати в окремому приміщенні

 

Друга група - розкладні підлогові електросушарки.

Це велика група електросушарок із зручною конструкцією та малим споживанням електроенергії. При вимиканні електроживлення білизна сушиться як на звичайній сушарці.


Принцип роботи цього типу електросушарок наступний: білизна вішається на нагріті прути сушарки, при цьому тепле повітря піднімається вгору і ефективно сушиться тонка смужка білизни, яка стикається з нагрітими прутами. Також гріється приміщення в якому розташована електросушарка. Ефективність такого способу сушіння не дуже висока.

Важливо:

  • неефективне розташування нагрівального елемента над білизною, яка сушиться

Електросушарка для білизни та взуття IWARUM

Враховуючи всі вищевикладені факти під час роботи електросушарок ми розробили та запатентували новий ефективний спосіб сушіння білизни та взуття. Як відомо, з підручників з фізики гаряче повітря піднімається вгору. Цей принцип ми використовували в нашій сушарці IWARUM розташувавши нагрівальний елемент під білизною, яка сушиться. У цьому випадку практично вся енергія від нагрівального елемента використовується для сушіння білизни, а не нагрівання повітря в приміщенні.

 

Переваги електросушарки IWARUM при сушінні білизни та взуття:

  • "правильне" розташування нагрівального елемента - під білизною, що сушиться
  • мале споживання електроенергії – 200 Вт
  • м'яке тепло від нагрівального елемента не пересушує білизну та речі, роблячи процес сушіння природнішим і водночас швидшим (максимальна температура нагрівання 60 градусів)
  • захист від перегріву - якщо випадково на нагрівач впаде білизна і почне зростати її температура більше 60 градусів, нагрівач відключиться та включиться при остиганні до 50 градусів
  • сушарку можна використовувати як з нагрівальним елементом так і без нього
  • компактне зберігання - не займає багато місця

Сушіння взуття за допомогою електросушарки IWARUM:

Температура нагрівального елемента дозволяє без побоювання сушити вологе взуття. Після прання або миття мокре взуття розміщують прямо на лозинах нагрівального елемента підошвою вниз. Тепло від нагрівача передаватиметься підошві і далі на все взуття, сприяючи її швидкому висиханню. Більш ретельно потрібно стежити за шкіряним взуттям, щоб не допустити його пересихання.